Sobre aquest lloc

MontserratSenderisme és un blog creat i mantingut per Antoni Planas i Vilà (Santpedor, Bages), amb l’únic objecte de posar la meva petita experiència a la xarxa, a l’abast de qui pugui interessar. Tal i com jo aprofito habitualment les ressenyes que altres muntanyencs hi aporten.
Els horaris i graus de dificultat son subjectius i merament orientatius. Depenen de l’experiència, la condició física de cada ú i, sobretot, de la climatologia (i en el seu cas de l’estat de la neu). Les ressenyes, els mapes i punts per a GPS també son orientatius i mai heu d’utilitzar-los com a únics elements a l’hora de planificar i realitzar una ruta. Totes les ressenyes van acompanyades d’informació complementària i cartografia consultable.
La muntanya i la natura son elements fràgils on cal captenir-se de forma que la nostra presència passi quan més inadvertida millor. Poden convertir-se però en un element hostil. Exigeixen respecte, humilitat i experiència.
Brúixola i mapa son imprescindibles. El GPS i el telèfon mòbil, altament recomanables. Us cal saber utilitzar-los adequadament i haver estudiat prèviament el recorregut i l’orografia, no solament de l’itinerari sinó també de l’entorn. Tingueu sempre a mà els números dels serveis d’emergència de la zona.
No sobrevaloreu la pròpia capacitat. Adapteu els itineraris a un esforç inferior a les vostres possibilitats per fer front a eventuals imprevistos.
Equipeu-vos amb calçat, roba, beguda, menjar i eines adequats a l’activitat que voleu realitzar.
Si empreneu una activitat en solitari, informeu del recorregut i horari estimat. Advertiu dels eventuals canvis que per qualsevol circumstància us calgui fer.
Associeu-vos, federeu-vos i assegureu-vos contra accidents. Les associacions excursionistes ofereixen formació, informació i activitats. Hi trobareu grups on integrar-vos i adquirir experiència. Eventualment serveis de guiatge per a desenvolupar de forma més segura la vostra activitat.
Exempció de responsabilitat. L’autor no es fa responsable dels accidents o danys que puguin patir els usuaris durant la realització dels itineraris, així com de la interpretació incorrecta de les ressenyes, tant en la seva redacció com en la seva lectura.Balcó de Pineta
Llicència. Aquesta obra està subjecta a una llicència de Creative Commons.

Llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

Home » Sobre aquest lloc