Montserrat. Camí de l’Arrel.

De Can Prat de Marganell al Monestir de Montserrat

Distància 8,1 Km
Desnivell acumulat +700 -322 m
Nivell de dificultat fàcil
Data 7 de juny de 2009
Cartografia Ed. Alpina. Montserrat (1:25000)

Excursió realitzada amb motiu de la trobada de dansaires, ex dansaires i amics de l’Esbart Manresà de l’Agrupació Cultural del Bages, a Montserrat, com un més dels actes commemoratius del 100 aniversari (1909-2009).

El camí de l’Arrel pròpiament va entre Santa Cecília i el Pla de la Trinitat. Nosaltres començàrem l’itinerari a Can Prat (Marganell). És una ruta fàcil, apte per a tothom amb un mínim de condició física.
De Can Prat (403 m.) i per pista, marxem vers migdia fins a l’alçada de Can Martorell, seguint el GR 4. Aquí abandonem la pista per un corriol ben fressat, emprenent la pujada vers xaloc (SE) i amb moderat pendent, fins a Santa Cecília i el refugi Bartomeu Puiggròs. Bon punt per descansar i esmorzar (679 m).

Travessem la carretera i prenem a mà esquerra el corriol, ben fressat i senyalitzat que marxa vers xaloc, més o menys paral·lel a la carretera, però a més alçària. Camí molt transitat on hi coincideixen els GR 4 i 172 i el PR C-19. Ombrívol i en pendent entre suau i moderat, va resseguint la falda de la muntanya als peus de les parets de Sant Jeroni, dels Diables i del Cavall Bernat, guanyant alçària progressivament.

Abastem el Pla de la Trinitat on tenim dues opcions: continuar pel GR o pel PR C-19. Tots dos camins giren a garbí (SO). El darrer passa més proper a Sant Benet que el GR. Desprès tornen a ajuntar-se. Ens enfilem una mica més encara, fins als peus de Sant Benet (962 m).

Desprès emprenem la davallada per camí sovint esglaonat fins a la Miranda dels Ermitans i anem a parar al camí de les escales, que puja del Monestir, o camí vell de Sant Jeroni. Pel Pas dels Francesos abastem el Monestir (745 m).


Powered by Wikiloc

Baixeu-vos l'Itinerari en format PDF
Àlbum d’imatges. Polseu sobre la foto per accedir-hi